Bent u binnenkort 75 jaar of ouder en verloopt uw rijbewijs?

Binnenkort 75 jaar of ouder en verloopt uw rijbewijs?

Vanaf 75 jaar wordt u medisch gekeurd om uw rijbewijs te verlengen. Het is namelijk belangrijk dat u gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) beoordeelt of u veilig kunt blijven rijden. U krijgt hiervan vanzelf bericht van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Dit gebeurt vaak vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs. Het kan vier maanden duren voordat het CBR uw aanvraag beoordeeld. Daarom is het verstandig om de keuring snel in gang te zetten. Zo voorkom je dat je niet verder mag rijden.

De medische keuring gebeurt in vier stappen. Deze stappen zijn te vinden op de website van het CBR

Stethoscoop Samenwerkende Apotheken Enschede

Rijden met medicijnen
Het kan zijn dat u medicijnen slikt waardoor u niet meer mag rijden. Dit kunt u zien op de website van www.rijveiligmetmedicijnen.nl. Bij het gebruik van sommige slaapmiddelen wordt het rijbewijs niet standaard verlengd. Zelf afbouwen is niet altijd eenvoudig. Mocht u afbouwen overwegen en heeft u een goed afbouwschema nodig? Via een medicijngesprek kunnen wij dit voor u op maat maken. Dit gesprek kunt u makkelijk via onze website aanvragen.

Medicatieoverzicht
Voor de medische keuring kan een medicatieoverzicht nodig zijn. Ook als u geen medicijnen gebruikt. Deze kunt u makkelijk online aanvragen of ophalen bij de apotheek.

Een andere optie is om over te stappen op een lichtere slaaptablet. Hiervoor kunt het het beste contact opnemen met uw voorschrijver. 

Heeft u verder nog vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen.