Baxterrol

De Baxter-rol (Medicatie-rol) rol helpt bij de juiste inname van geneesmiddelen

Voor een goede werking van geneesmiddelen is het belangrijk dat deze op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid ingenomen worden. Dat is niet zo gemakkelijk als iemand veel medicijnen gebruikt. Therapieontrouw is een veel voorkomend probleem met soms ernstige gevolgen. Om de gebruiker daarbij te ondersteunen is de Baxter-rol ontwikkeld. Zo helpen we mee om mensen langer zelfstandig te laten wonen.

Alle medicijnen verpakt naar innamemoment

Een Baxter-rol bestaat uit een strip van plastic zakjes. In elk zakje bevinden zich precies die medicijnen die op hetzelfde moment ingenomen dienen te worden. Op het zakje is vermeld wanneer dat is. Met de Baxter-rol kan de gebruiker gemakkelijk controleren of alle medicijnen zijn ingenomen. En hij hoeft hij niet langer te onthouden wanneer welk geneesmiddel in ingenomen moet worden. Hij opent simpelweg het volgende zakje van de rol, op het tijdstip dat op het zakje vermeld staat.

Een Baxter-rol wordt op maat gemaakt

Welke medicijnen er precies in een Baxter-rol zitten, wordt bepaald door het recept dat de dokter voorgeschreven heeft. Wij sturen de recepten naar Apotheek Voorzorg en zij maken er een persoonlijke Baxter-rol van. Daarin is Apotheek Voorzorg in gespecialiseerd, ze doen niets anders. Elke twee weken (of elke week) wordt  een nieuwe Baxter-rol voor al onze gebruikers gemaakt. 

Waarom de Baxterrol via de 4 apotheken van de Samenwerkende Apotheken Enschede?

Elke Apotheek heeft een speciaal Baxter-team. Deze specialisten weten alles van hun Baxter-klanten. Ze begeleiden het hele proces van aanvraag tot levering en zijn het aanspreekpunt voor klant, thuiszorg en arts.

Flexibel

Baxters kunnen dagelijks aangevraagd worden en indien nodig met spoed de volgende dag gestart worden. De klant heeft de mogelijkheid tot het ophalen van de Baxterrollen, af te halen via onze Zelfbedieningsmachine of ze te laten bezorgen. Altijd op een vaste dag, zonder verassingen.

Baxterrol Apotheek Enschede
baxterrol apotheek Enschede

Lukt het inleveren van de aanvraag niet? Ververs dan eerst even de pagina door F5 in te toetsen.