Check je Sartaan!

De Inspectie voor Volksgezondheid roept sommige producten met Irbesartan, Losartan en Valsartan terug. De reden voor deze actie is dat er wellicht sporen van azide-tetrazole in zit. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. De kans dat u kanker krijgt omdat u een medicijn met azide-tetrazol heeft ingenomen, is heel klein. Maar uiteraard willen wij niet dat u dat risico neemt.

Om welke Sartanen gaat het?

Het gaat om sommige geneesmiddelen uit de groep “Sartanen”. Niet alle geneesmiddelen uit deze groep zijn vervuild.  We willen u vragen om te controleren of u vervuilde medicatie in huis heeft.

Hoe controleert u dit?

Hieronder staat een lijst met Sartanen met de sterkte, fabrikantnaam en de chargenummers die mogelijk vervuild zijn. Op de verpakking van de fabrikant staan de chargenummers vermeld.

Niet alle partijen Sartanen van deze fabrikanten bevatten namelijk de vervuiling. U kunt dit controleren aan de hand van onderstaande lijst met chargenummers. Anders gezegd, staat uw Sartaan niet op deze lijst dan hoeft u niets te doen.

Stop in ieder geval nooit met uw medicijnen zonder overleg.

Wat moet u doen, mocht u een Sartaan in huis hebben met daarop een van bovenstaande chargenummers?

Breng de vervuilde Sartaan terug naar de apotheek, wij zorgen dat u nieuwe medicatie krijgt. U kunt dit ook via de website www.apotheek-enschede.nl aangeven, vul bij opmerkingen in “graag een vervangend product” dan zorgen wij dat uw nieuwe medicatie klaarligt in de apotheek.

Mocht u er niet uitkomen met de onderstaande lijst, neemt u dan gerust contact met ons op, dan zoeken we samen uit of u een vervuilde Sartaan in huis hebt.

Meer informatie?